Rabenhorst 5 - dnevna dijeta

RABENHORST 5 - DNEVNA dijeta i detox organizma je jednostavan program kojim možete smanjiti tjelesnu težinu. Ovaj program ja bih nazvala prije svega dobrim i zdravim načinom da se organizam očisti i napravi stanka od prekomjernog uzimanja hrane kojem smo, priznat ćete, svi bili skloni za vrijeme karantina, a dolazi nam i ljeto i barem tračak nade da ćemo koji dan provesti na plaži.

Rabenhorst program je za korištenje vrlo jednostavan, ali kao i za svaku dijetu trebaće vam volja i odlučnost da pet dana pijete samo sok, puno vode i jedete ražev hljeb. Za mene je ovaj put detox bio pravi izazov jer sam vrijeme provodila isključivo u stanu, suprugu sam svaki dan kuhala ukusna jela, a možda i najveći uspjeh je što sam izdržala uprkos činjenici da sam bila u PMS-u kada kao i većina žena jednostavno “metem” hranu. Nakon pet dana bila sam nekoliko kilograma lakša, ali me više obradovalo što nisam osjećala nadutost, budila sam se puna energije i jednostavno osjećala da radim nešto dobro za svoje tijelo. Toliko dobro da sam odmah po završetku naručila još jedno pakovanjeRabenhorst 5- dnevne dijete/detoxa. 

Sve veći broj istraživanja potvrđuje da je uzrok većine zdravstvenih tegoba nezdravi stil života i neadekvatna prehrana. Kao rezultat toga u tijelu se akumuliraju toksini i kiseli metaboliti. Čišćenje organizma pomoći će vam da se lakše riješite različitih problema kao što su: glavobolja, neredovna i spora probava, problemi vezani uz tjelesnu težinu, nadutost, prištići, pad imuniteta, slabo raspoloženje. 

Iz iskustva mnogih korisnika ovog programa, u različitim evropskim zemljama, u roku od 5 dana, može se izgubiti od 2 do 5% mase, što zavisi najviše od disciplinovanosti, pravilnog pristupa programu i veličine parčića hljeba. Veoma je važno piti 2,5 do 3 litra vode svaki dan dok program traje. Nakon završenog programa najbolje bi bilo usvojiti zdrave navike i mudro birati hranu

Program se preporučuje  i za povremenu primjenu svim sportistima i onima koji redovno ili povremeno prisustvuju wellness i fitness programima. 


Kako se provodi Rabenhorst program? 

Doručak : 1,5dl Rabenhorst soka i 2 kriške raževog hljeba.

Užina : 1,5dl Rabenhorst soka i 1 kriška raževog hljeba.

Ručak: 1,5 dl Rabenhorst soka i 2 kriške raževog hljeba.

Popodnevna užina: 1,5dl Rabenhorst soka i 1 kriška raževog hljeba . 

Večera : 1,5dl Rabenhorst soka i 1 kriška raževog hljeba . 

Rabenhorst sokove tokom 5-dnevne dijete konzumirate sljedećim redoslijedom: 

1 DAN –  Rabenhorst BIO koktel od pšenične trave sa mikroalgom spirulina, ekstraktom zelenog čaja i limunom 

2. DAN –  Rabenhorst BIO povrtni sok 

3. DAN – Rabenorst sok od ananasa 

4. DAN – Rabenhorst BIO sok od cvekle 

5. DAN – Rabenhorst BIO sok od mrkve 

Rabenhorst 5 – dnevnu dijetu možete naručiti online ne Health movers shopu ili u svim bolje snabdijevenim apotekama. Cijena je zaista prihvatljiva s obzirom da je ovo količina potrebna za pet dana uz dodatnu kupovinu raževog hljeba.