Piletina sa prasom i gljivama

Maja Miralem i Dejan Kukrić, urednici i voditelji emisije "Konačno petak" koja se već deset sezona emituje na BHT 1, a donosi sjajne teme i goste ovog petka su uz pomoć ekipe FRESS pripremali jedno ukusno i zdravo jelo za koje nam ne treba puno vremana. Ove sedmice na meniju se našla jedna super namirnica koju ja obožavam - PRASA. Idealno jelo za vikend koji je pred nama.

Sastojci:

Šampinjoni

Svježi sir

Gauda sir 

Pileća prsa

So

Biber



Priprema:

U tavu staviti malo ulja i ubaciti narezanu prasu i šampinjone. Dodati malo vode. Za bržu pripremu možete poklopiti tavu i povremeno promiješati. Dok se prasa i šampinjoni kuhaju, pripremiti piletinu, isjeći na komadiće i začiniti po želji. Preporučujemo da začinite samo sa solju i biberom i eventualno s malo crvene paprike. Kada se šampinjoni i prasa skuhaju dodati svježi sir i umiješati. Pustiti dvije minute, a onda poredati listiće gaude po vrhu. Ostaviti na laganoj vatri dok se gauda ne počne topiti. Tada je jelo gotovo. Poslužiti uz pečenu piletinu i dekorisati po želji.


Sve sastojke možete kupiti na www.fress.ba, a emisiju "Konačno petak" gledamo i naredne sedmice od 17:45h.

Prijatno!