Origins - beauty brend sa kultnim statusom

Svjedoci smo da se posljednjih nekoliko godina mijenja svijest ljudi o kupovini kozmetičkih proizvoda i da pri odabiru sve češće posežemo sa onima koji imaju oznaku prirodno ili sa sastojcima zahvaljujući kojima će naša koža odolijevati vanjskim uticajima poput zagađenosti ili UV zračenja. Sve je više brendova na tržištu i rekla bih nikad veća potreba da pažljivo biramo i da nam pri kupovini jedini kriterij ne bude samo oznaka "prirodno“ na pakovanju već da povedemo računa da je proizvod napravljen u adekvatnim uslovima, da su sastojci zaista prirodnog porijekla i da je odobren od strane stručnjaka. Vaše lice će vam kako godine prolaze biti zahvalno za svaku dobru odluku pri kupovini.

Na preporuku prijateljice prvi put sam tek prije otprilike dvije godine probala Origins proizvode i bila oduševljena konceptom, pakovanjem u koje sam zaljubljena, ali najvažnije učinkom koji proizvodi imaju na lice. Mojoj sreći nije bilo kraja kada sam nedavno čula da se ovaj  eko-chic kozmetički brend koji je stekao status kultni već neko vrijeme može pronaći i na policama u Bosni i Hercegovini.

Origins je brend dobar za kožu lica, ali i planetu Zemlju. Njihova filozofija glasi: „Origins je skin care brend predan općem dobru – vašem i planeti, a predanost pokazujemo u svemu što radimo – od formula, pakovanja i sađenja biljaka.“


Brend je pokrenut u Americi 1988. godine s idejom stvaranja prvog skin care proizvoda koji je baziran isključivo na prirodnim sastojcima koji pomoću napredne tehnologije i nauke pružaju sigurnost i visoku učinkovitost u njezi kože. Naziv Origins govori o “porijeklu“ odnosno postanku planeta Zemlje te njenom uskom povezanošću s čovjekom.

Origins je od prvog dana u stalnoj potrazi za novim sastojcima i inspiracijama koje pruža priroda. Nudi bogate teksture oplemenjene mirisom čiste prirode koje pružaju esencijalna ulja za holističko iskustvo – za dobrobit duha, uma i tijela. Proizvodi su formulirani bez parabena, mineralnih ulja, propilenglikola, petrolatuma, parafina, DEA i sastojaka životinjskog porijekla. Pakovanja su eko i minimalističnog dizajna, dobra za okoliš.

Origins sarađuje isključivo s proizvođačima sastojaka i tvornicama koje garantujui posjeduju certifikate, koje ispuštaju minimalnu emisiju ugljika u atmosferu i koje proizvodnju obavljaju uz pomoć prirodnih izvora energija vjetra, vode i sunca. U skladu s prirodom, Origins uzima i vraća prirodi te je do sada posadio oko 820.000 stabala i mladica diljem svijeta. Sjajno zar ne?

Origins se sastoji od ključnih linija proizvoda koji odgovaraju na klasične probleme kože –hidratacija, vraćanje energije i svježine, starenje kože do proširenih pora i masne kože. 

Izuzetno je popularna i učinkovita linija MEGA-MUSHROOM za smirivanje hiperaktivne, osjetljive kože sklone crvenilu koja je u posljednje vrijeme moj favorit. 


GinZing je sigurno najpopularnija linija proizvoda koji se sastoje od ginsenga i zrna kafe. Ona budi umornu i beživotnu kožu, daje joj energiju, blistav izgled i bogatu hidrataciju.


Beauty eksperti kažu ako niste probali Origins masku za lice, smatrajte da taj proizvod uopće ne poznajete. Maske za lice su  bestseller ovog američkog brenda, a u ponudi se nalazi desetak različitih za apsolutno svaki problem i potrebu kože lica. Jedna od njih, ujedno i rekorder u prodaji u čitavom svijetu, je crna maska na bazi aktivnog ugljena. Uspješno čisti pore i kožu oslobađa od svih toksina koje svakodnevno nakuplja. 


U Bosni i Hercegovini kultni Origins možete pronaći u bolje snabdjevenim apotekama.