Mima Kamber: Instant "podizač" energije

Ukoliko bih u tri riječi morala opisati trenericu Avalon Sports & Health Club-a Mimu Kamber onda bih rekla da je ona - instant „podizač“ energije. Treninzi koje vodi ova mlada fitness instruktorica mijenjaju ne samo tijelo, nego i raspoloženje. Priznat ćete da je to u današnjem vremenu stresa i užurbanog načina života možda i najveći motiv da sa njom provedete barem sat vremena na jednom od personalnih treninga boksa ili sa ekipom super žena koje dolaze na njene grupne aeroboxing treninge.

Ne samo da i sama sjajno izgleda, već je i certificirani uzor svima koji žele redovnu fizičku aktivnost i usvajanje zdravih navika.  Klijenti za Mimu kažu da ima zaraznu energiju i da se na svakom terminu jednostavno osjeti  njena iskrena ljubavi prema poslu. 

Mima ističe kako su žene posljednjih nekoliko decenija u svim segmentima života postale puno jače, pa više nije nimalo neobično kada na terminu za boks ili aeroboxing koji su se smatrali “muškim sportom” vidimo punu dvoranu dama. Kao najveću prednost boksa moja sagovornica izdvaja činjenicu da je zabavan, specifičan i izuzetan za kardiovaskularni sistem i pravilno disanje. Boks je odličan i za mršavljenje, jer je trening visokog intenziteta, cikličan sport zahvaljujući kojem smo konstantno u pokretu. Boks je idealan za eliminisanje nagomilanog stresa, a rješavanjem straha, žena dobija na samopouzdanju i gracioznosti, ističe moja sagovornica. Boks je izvrstan izbor za rekreaciju zbog toga što je uključeno cijelo tijelo i aktiviraju se sve mišićne skupine. Kada je riječ o ženama koje rekreativno treniraju boks, najviše im se sviđa to što treninzi nisu monotoni i to što im radi cijelo tijelo. Uz boks ćete  garantovano u vrlo kratkom vremenu poboljšati svoje tjelesno i mentalno zdravlje. Već nakon nekoliko minuta udaranja u vreću ili sparinga s partnerom dolazi do aktiviranja endorfina, „hormona sreće“ koji smiruje i podiže raspoloženje. Odlučite li se za ovaj sport sve što vam treba su  rukavice, bandaže (zavoji za zaštitu zglobova) i  klasična oprema za trening. Nakupljamo stres po čitav dan, a boks je idealna lijek da za samo sat treninga koji završi jogom, tijelo podigne do nivoa potpunog zena, kaže moja sagovornica.

Boks je jedna od mojih omiljenih aktivnosti pa mali savjet da ovaj vid rekreacije izaberete, ako želite dugoročno raditi na sebi, a ne samo zato što želite ispucati svoj trenutni bijes i ljutnju. Nakon 60 minuta boksa sa Mimom čovjek se osjeća predobro.


Sami sebi trebamo biti motivatori, ali toliko se izgubimo u svakodnevnici da savjet druge osobe može bolje uticati, jednostavno treba nam oslonac, kaže Mima sa kojom nikada nećete osjetiti da se radi o odnosu trener – klijent već o želji da zajednički uradite nešto zaista dobro. Naglašava da je na terminu aeroboxinga koji vodi u Avalon fitness centru zabava na prvom mjestu, jer želi da klijentice sretne i motivisane odu kući nakon svakog treninga. 

Inače, klijentice koje ne propuštaju termin aeroboxinga sebe nazivaju “Mimin sindikat” i vjerujte mi na riječ radi se o grupi fenomenalnih žena zbog kojih sam i ja zavoljela grupne treninge, a priznajem da nisam bila veliki fan. 


Aeroboxing je idealan antistres program koji karakterizira energičan kardio trening kombinovan sa elementima borilačkih vještina. Udarci rukama i nogama čine ovaj program vrlo dinamičnim i zanimljivim. Sve više žena pokazuje interes prema ovakvom načinu vježbanja, iako su ga ranije nazivali “muškim”. Prednosti  su izbacivanje negativne energije, intezivan trening, brzo postizanje rezultata….  Isprobajte obavezno ovu fitnes „ludost“!! Ovaj program bokseri koriste kako bi održali svoje tijelo u formi, a Vi na zabavan način možete istopiti kalorije, povećati snagu i fleksibilnost. Aeroboxing je bezbjedan način vježbanja i predstavlja kombinaciju aerobika sa osnovnim elementima boksa. Ovo je program prilagođen atletama i vjezbačima koji mogu podnijeti visoko intenzivan trening. Čas jakog intenziteta kroz koji ćete maksimalno unaprijediti Vašu formu i osloboditi se viška energije!