Benefiti i pravilno doziranje Orthomol dodataka prehrani

Prvi hladniji dani, virusi i prehlade u moj inbox donose pitanja o najboljem načinu korištenja i doziranja Orthomol proizvoda. Na ona najčešća odgovorio je ljubazni tim Health movers shopa na kojem podsjećam moj omiljeni dodatak prehrani, ali i ostale proizvode možete kupovati i sa dodatnim popustom od 10% uz kod Prekardašijan.

Koliko dugo se u kontinuitetu može piti Orthomol Immun? Kada napraviti pauzu? 
 
Svaki Orthomol pije se 3 mjeseca u kontinuitetu kako bi se osjetio benefit proizvoda, što je zvanična preporuka proizvođača. Nakon toga može se napraviti pauza od mjesec dana. Ukoliko postoji potreba za dužim periodom korištenja Orthomol Immuna zbog zdravstvenog stanja, može se produžiti korištenje bez da se javljaju bilo kakve kontraidikacije. 
 
Da li Orthomol Immun ima jednak efekat ako ga pijemo sa pauzama od nekoliko dana? 
 
Mikronutrijenti u sastavu Orthomol Immun-a prilagođeni su svim dnevnim potrebama organizma. Sporadično uzimanje ne zadovoljava dnevne potrebe organizma za mikronutrijentima i time se ne postiže optimalni učinak na imuni sistem.
 

 
Smije li se kombinovati više Orthomola istovremeno?
 
Preporučuje se uvijek korištenje jednog od Orthomol proizvoda u zavisnosti od trenutne potrebe organizma, s tim da Orthomol Beauty možete kombinovati sa drugim Orthomol proizvodima.
 
Da li kesice i bočice imaju isti učinak?
 
Orthomol uvijek osluškuje potrebe i zahtjeve krajnjih korisnika, te su iz toga nastale i različite forme pakovanja. Orthomol podjednako dobro djeluje bez obzira na to da li uzeli kesicu ili bočicu. 
 
Koju tabletu iz Orthomol Immun bočica ne smiju piti osobe koje imaju problem sa štitnom?
 
Tableta joda je mala bijela tableta u Orthomol Immun-u. Na pakovanju možete pronaći ilustraciju različitih komponenti dnevne porcije. Ukoliko bolujete od pojačane funkcije tireoidne (štitne) žlijezde (Hipertireoza), molimo posavjetujte se prije primjene sa vašim ljekarom.
 
Koji je minimum Orthomol Immuna za bustanje imuniteta?
 
Orthomol Immun u svom sastavu ima 25 mikronutrijenata u kombinaciji vitamina, fitohemikalija i minerala čiji je sastav prilagođen dnevnoj potrebi vašeg organizma. Ako govorimo o bolesti ili padu imuniteta Orthomol Immun se pije tri mjeseca u kontinuitetu.  Ako zdrav pojedinac želi preventivno zašiti svoj imunitet tokom sezona prehlade i gripe Orthomol Immun može koristiti i kraći vremenski period. Zbog toga u svom asortimanu Orthomol nudi pakovanja od 7 ili 15 dnevnih doza.