Uhvatite se u koštac sa prehladom i gripom

Zimski period uz sve radosti koje donose praznici i snježne padavine karakterističan je i po povećanom broju prehlada i gripe. Kašljucanje, curenje iz nosa, upala grla, povišena temperatura nerijetko nam tako pokvare radost koju donosi zimska idila.

Stručnjaci kažu da je najbolje pripremiti imunitet na vrijeme za ovaj period. No, ako niste ne brinite, jer uz kvalitetne dodatke prehrani koje čak i sada počnete uvoditi u svoju rutinu virusi vas mogu zaobići ili vam barem ublažiti simptome. U saradnji sa kompanijom Health movers preporučujem vam nekoliko dodataka prehrani koji će se pobrinuti da lakše dišete ove zime. 

Orthomol Immun mikronutrijenti za jačanje imuniteta

Orthomol Immun svojim je dokazanim dejstvom jedan od najefikasnijih proizvoda. Sadrži sve neophodne mikronutritijente savršeno izbalansirane. Ovaj preparat je namijenjen za jačanje imunog sistema kod gripa, prehlada, infekcija različitih uzročnika, no upotreba se preporučuje i za druga stanja kod kojih je potrebno snažno jačanje imuniteta. 


Rabenhorst sok od aronije

Ovaj sok je prirodno oružje u prevenciji bolesti, ali i kad je bolest već prisutna. Ima visok udio antioksidanata što mu omogućava jačanje  našeg imuniteta i opšteg stanja organizma. Zbog visokog procenta antioksidanata i vitamina C i E, aronija djeluje antivirusno, antibakterijski i antiupalno. Odmah nakon žetve odabrane aromatične organske bobice aronije iz najboljih područja uzgoja Istočne Evrope pažljivo se obrađuju u vlastitom pogonu za prešanje i potom nježno flaširaju u Rabenhorstu. Rezultat je čisti sok od aronije vrhunskog kvaliteta koji zadržava cjelokupno bogatstvo svojih prirodnih sastojaka. Aronija štiti i zdravlje urinarnog sistema, ima antiupalna svojstva, stimuliše rad štitne žlijezde, poboljšava pamćenje i koncentraciju, reguliše nivo šećera u krvi, povoljno djeluje na probavni sistem.


Nutrex Havajska Spirulina Pacifica

Havajska spirulina Pacifica jedan je od najtraženijih dodataka prehrani. Zbog vrijednog nutritivnog sastava spirulina je idealna za prirodno jačanje imuniteta. Iznimno je bogata hranjivim tvarima te prirodno sadrži klorofil, gamalinolensku kiselinu (GLA), vitamine i minerale u tragovima. Čak 56% spiruline čine proteini i aminokiseline. Sallant Natrij Askorbat, vitamin C u prahu

Natrijev askorbat je nekiseli oblik vitamina C koji je vezan za natrij, mineralnu sol, a dobrobiti su mu jednake kao i kod čistog vitamina C. Natrijev askorbat ovdje ima ulogu umanjivanja kiseline, što znači da se natrijev askorbat lakše probavlja i više apsorbira nego čisti vitamin C. Radi se o kombinaciji sode bikarbone i vitamina C. Kada naš imunitet oslabi ili kada smo bolesni, preporučuje se dodatan unos vitamina C. Poznat je i kao askorbinska kiselina, vitamin topiv u vodi, koji doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sistema. Između brojnih vrijednih svojstava  C vitamin najjači je antioksidans među vitaminima i izuzetno važan za imunitet. Znamo da se vrlo brzo raspada pod uticajem svjetla, zraka, rezanjem i mljevenjem, pa upravo zato želimo li od C vitamina imati najviše koristi, najbolje ga je uzimati u obliku natrij askorbata.


Rotbackchen Vital Sirup za imunitet koji sadrži vitamin C, D3 i cink

Sirup za imunitet sa izbalansiranom vitaminskom i mineralnom formulom, za odrasle, adolescente i djecu. Rotbäckchen Vital imunološka formula podržava normalnu funkciju imunološkog sistema cinkom, vitaminom C i D3 na tri načina. Budući da tijelo samo ne može proizvesti, ovaj vitalni element u tragovima mora se apsorbovati u dovoljnim količinama kroz prehranu.


Ovi pripravci se koriste kao nadopuna nutrijenata uz uravnoteženu i raznovrsnu prehranu i zdrav način života.

Sve ove proizvode možete pronaći online na HEALTH MOVERS SHOPU. Dostava je besplatna, a uz kod PREKARDASIJAN imate i 10% popusta ili u dućanu Makrovita koji se nalazi u Aria Mall.